badminton spelregels

Home Contact Links

 

badminton regelsBadminton spelregels

Badminton is een racketsport wat gespeeld kan worden als enkelspel (1 tegen 1) en dubbelspel (2 tegen 2). Badminton is in principe een binnensport omdat er in een sporthal geen hinder is van wind en andere effecten. Recreatief wordt het ook buiten gespeeld. Je kan bij een willekeurige camping altijd wel een badminton partijtje terugzien.

We proberen je een aantal basis spelregels en technieken van badminton mee te geven, en we gaan verderop in op de fouten die je kan maken bij het spel en technieken die komen kijken bij goed badminton.

 

 

Kijk voordat je naar onze sporten en spelen kijkt, ook even naar een leuke FIGGET SPINNER voor uzelf, uw kinderen, neefjes of nichtjes. Kijk hieronder voor kwalitatief goede spinners, snel in huis en leuk om te hebben!

 

 

Badminton racket en regels

Badminton wordt gespeeld met een speciaal badminton racket. Dit is een licht racket waar snel en behendig mee kan worden geslagen. Er wordt gespeeld met een shuttle, van nylon of veren, die over een net wordt geslagen. Dit net wordt gespannen op een hoogte van 1,55 meter, en mag in het midden maximaal 2,5 cm gezakt zijn. Het speelveld bij badminton is 13,4 meter lang, en 6,10 meter breed.

De puntentelling gaat volgens een zogenaamd rallypoint systeem, waarbij elke score een punt opleverd. De puntelling gaat tot 21 punten, met een minimaal verschil van 2 punten. Als het verschil 1 punt blijft, wordt er doorgespeeld totdat iemand als eerste het maximale aantal van 30 punten bereikt. Als je twee games wint, ben je winnaar. Bij 1 - 1 wordt er een derde en beslissnede game gespeeld.

 

 

 

Je scoort een punt of krijgt er een tegen als:

 

 

Badminton basis techniek

shuttleEen belangrijk onderdeel van badminton is de service. Een service moet onderhands geslagen worden en diagonaal, over het net, in het juiste vak van de tegenstander gespeeld worden.

Bij de slagtechniek van badminton wordt verder verschil gemaakt tussen zogenaamde rotatieslagen en extensieslagen. Het verschil tussen de twee is dat bij rotatieslagen een roterende beweging van de onderarm wordt gedaan. Bij extensieslagen wordt er gestrekt en een duwende beweging gemaakt om richting te geven aan een aanvallende shuttle.

De verschillende slagen op een rijtje:

 

 

 

 

Fouten bij badminton

Hieronder een overzicht van de verschillende fouten die je kunt maken bij badminton, naast de bovengenoemde situaties waarin er punten worden gescoord:

 

Scheidsrechter kunnen bij twijfel over een te nemen beslissing een zogenaamde 'let' geven, waarbij het punt wordt overgespeeld.

 

 

Via de knop hieronder kom je op de hoofdpagina met alle sporten. Je kunt ook rechtstreeks naar gerelateerde sporten zoals tennis en basketbal.

 

 

Back to Downloads