tafeltennis tips

Home Contact Links

 

tafeltennis regelsTafeltennis spelregels en techniek

Tafeltennis is een afgeleide van tennis en van oorsprong een recreatieve sport. De behendigheid en snelheid maken het een volwaardige sport waarbij op hoog niveau wordt gespeeld. Wil je tafeltennis spelen en je geheugen opfrissen over de spelregels, dan ben je hier aan het juiste adres.

Ook over de basis technieken en regels van het tafelvoetbal hebben we voldoende informatie om zelf snel tafeltennis te kunnen spelen.

 

 

Tafeltennis basis regels

Tafeltennis wordt gespeeld op een tafel van 2,74 meter lang en 1,525 meter breed. De hoogte van een tafeltennistafel is 76 cm. De tafel is in twee helften verdeeld en gescheiden met een netje van 15,25 centimeter hoog. Het spel kan enkel (1 tegen 1) of dubbel (2 tegen 2) gespeeld worden.

 

 

 

De basis regels van tafeltennis zijn als volgt:

 

Tafeltennis techniek en service

De service techniek bij tafeltennis is een belangrijk onderdeel. De eisen aan de service zijn zo dat de bal met een open hand minimaal 16 cm hoog wordt gegooid, waarna het balletje via de eigen speelhelft naar de tegenstander wordt geslagen.

Bij tafeltennis is snelheid, tempowisselingen en effect belangrijk om punten te kunnen scoren. Daarnaast is precisie vereist om de ballen goed te kunnen plaatsen en geen fouten te maken. een goed reactievermogen is daarnaast een belangrijke eigenschap om goed tafeltennis te kunnen spelen.

De verschillende slag technieken bij tafeltennis zijn:

tafeltennis badjeContra - dit is het terugslaan zonder specifiek effect.

Topspin - de bal een beetje van boven raken en vooruit effect mee te geven voor meer snelheid.

Backspin - een terugdraaiend effect met naar beneden gekanteld batje om terugdraaiend effect te geven.

Zijspin - door de bal een beetje zijdelinks te schampen is een zijwaarts effect te bereiken.

Blokken - het recht tegen de bal slaan om effect uit de bal te neutraliseren.

De verschillende effecten en het juist reageren hierop en de tegenstander verassen is een belangrijk tafeltennis element.

 

Tafeltennis weetjes

 

 

Via de knop hieronder kom je op de hoofdpagina met alle sporten. Je kunt ook rechtstreeks naar gerelateerde sporten zoals tafelvoetbal en tennis.

 

Terug naar sport regels