tafelvoetbal

Home Contact Links

 

tafelvoetbal regelsTafelvoetbal spelregels en uitleg

Tafelvoetbal is een leuk spel om te spelen, maar er komt al snel meer bij kijken om echt goed te spelen en te kunnen winnen. De spelregels bij tafelvoetbal zijn niet zo ingewikkeld en de techniken zijn niet zo moeilijk om te onhouden, maar wel zo moelijk om goed uit te voeren. We proberen je de basisregels van tafelvoetbal mee te geven en een aantal basis technieken en andere tafelvoetbal tips en trucs mee te geven.

 

 

Tafelvoetbal spelen en internationale regels

Tafelvoetbal kent in verschillende regio's verschillen in de toegepaste regels. Zo is er verschil in de manier waarop gescoord mag worden. In de randstad is het in Nederland bijvoorbeeld gebruikelijk dat er niet 'via' gescoord mag worden. (dat wil zeggen via een tegenstander, of de zijkant van de kast) Dit maakt zuiver scoren een stuk lastiger, maar het beperkt wel de geluksfactor meer. Als het gaat om grotere toernooien wordt er veelal gespeeld volgens de regels van de International Table Soccer Federation (ITSF).

 

 

 

Tafelvoetbal tips en trucs

tafelvoetbal regelsTafelvoetbal is een spel van behendigheid, snelheid en het aanpassen aan de tegenstander. Er wordt over het algemeen 2 tegen 2 gespeeld bij tafelvoetbal, waarbij vaak de ene speler beter gespecialiseerd is in het keepen en van achteren spelen, en de andere het middenveld en de voorhoede goed weet te gebruiken.

Hieronder een aantal technieken en/of tips die je kan gebruiken bij het spelen van tafelvoetbal:

 

 

tafelvoetbal weetjes

 

 

Via de knop hieronder kom je op de hoofdpagina met alle sporten. Je kunt ook rechtstreeks naar gerelateerde sporten zoals voetbal en tafeltennis.

 

Terug naar sport regels