8-ball regels

Home Contact Links

 

pooltafel Poker regels

Poker is er in veel varianten. De meest populaire variant op dit moment is hold-em poker. Hierin is een limit en no limit hold'em variant. Andere pokervarianten zijn 5 card draw, omaha en stud, maar er zijn er nog veel meer. Deze pagina geeft je wat basiskennis over poker, maar voor meer informatie moet je hier kijken voor uitgebreide poker regels, tips en tactieken.

 

 

 

No Limit Hold'em poker regels:

 

 

 

Een pokerhand in de praktijk

Poker is een spel waarbij een veelvoud aan pokerhanden worden gespeeelt. Je hebt dus meer kans op goede kaarten. Bij de variant ontvang je vooraf 2 kaarten in de hand (zogenaamde pocket kaarten) op tafel volgen in verschillende stappen 5 gedeelde kaarten. De speler met de hoogste combinatie wint de pokerhand en daarmee de chips die op tafel zijn ingezet. Hieronder de volgorde van een typische no limit hold'em poker hand.

 

Kaarten delen

Iedere speler krijgt van de dealer de deler 2 kaarten, dit worden de pocket kaarten genoemd. Deze kaarten zijn persoonlijk en hou je verborgen voor je medespelers.

inzetten bij poker1e inzet ronde

Na het delen van de twee kaarten is de eerste speler na de big blind als eerste aan zet om te bepalen of deze meegaat, oftewel callt (inzet ter hoogte van de startinzet BB inzetten) raised, oftewel verhoogd(inzet van BB verhogen) of fold, oftewel niet meegaat (niet inzetten, en kaarten inleveren bij de dealer.) De beslissing hierover baseer je onder andere op je kaarten in de hand, de inzet die wordt gevraagd, je tafelpositie etc.

Zo wordt de ronde gemaakt totdat iedereen aan de beurt is geweest. (In de praktijk blijft er een beperkt aantal spelers over, zeker als er veel ingezet wordt.

Flop en 2e inzet ronde

Na de eerste inzetrond worden er 3 kaarten zichtbaar voor iedereen op, deze drie kaarten worden in pokertaal de 'flop' genoemd. Na de flop volgt er een nieuwe inzetronde, ditmaal gestart vanaf de eerste speler na de dealerbutton.

Turn en 3e inzet ronde

Na de flop volgt de 4e kaart, deze wordt de 'turn' genoemd. Hierna weer een inzetronde, vanaf de eerste speler na de dealer.

River en 4e inzet ronde

Na de turn volgt de laatste kaart, de 'river'. Hierna volgt nog 1 inzetronde, waarna de ronde stopt. De speler die als laatste verhoogd heeft moet nu als eerste zijn kaarten laten zien. Hierna met de klok mee laten de andere spelers hun kaarten zien. Je hoeft hierbij overigens je kaarten niet te laten zien als je verloren hebt van de hoogste combinatie die op dat moment is laten zien. Met name om niet te veel te laten zien hoe je de hand gespeeld hebt is het gebruikelijk om je hand niet te laten zien, en in te leveren bij de dealer (muck).

Winnaar van de hand

De speler met de sterkste combinatie van 5 kaarten, wint de hand. Bij een gelijke stand wordt de prijs verdeeld. De combinatie hoeft niet per se te bestaan uit alle twee de kaarten in je hand, maar gaat om de hoogste combinatie van 5 kaarten die je kunt maken met de zeven kaarten die voor jou beschikbaar zijn. Deze vorm van 2 kaarten in de hand en 5 op tafel is het kenmerk van de Hold'em (ookwel texas hold'em) pokervariant. Meer over de volgorde van winnende combinaties zijn te zien op de gerenomeerde poker kennisbank website, in het hoofdtuk over pokerhanden.

Hoogte van de inzetten

De No limit variant van hold'em wil zeggen, dat het inzetten (betten) en verhogen (raisen) onbeperkt is in hoogte, je mag dus zelfs al je chips inzetten als je aan de beurt bent. No-limit hold'em wordt wereldwijd gezien als de meest prestigieuze vorm van poker, mede gezien juist hier veel eigen inbreng is, en er veel mogelijkheden zijn binnen het spel om het naar je hand te zetten.

 

Meer weten over poker?

Wil je meer weten van poker en vooral van het spelen van no limit hold'em poker, dan raden we je de uitgebreide website www.poker-kennisbank.nl aan om in te zien.

Naast alle regels en basisprincipes komt hier ook tactiek, vaardigheid, fouten voor beginners tot gevorderden, online poker en nog veel meer aan bod.

 

 

 

Via de knop hieronder kom je op de hoofdpagina met alle sporten. Je kunt ook rechtstreeks naar gerelateerde sporten zoals biljart en 9-ball pool biljart.

 

 

Terug naar sport regels