Spatûla

Het culinaire gevecht

Spatûlal

bordspel gouden spatel

Op het moment van schrijven van deze pagina is het bordspel Spatûla volop in ontwikkeling en bijna zover dat deze uitgebracht wordt. Des te bijzonder voor ons om er een pagina te wijden aan dit bordspel en om een inkijk te geven aan het ontwikkelproces.

Ontdek samen met ons het fascinerende verhaal achter "Spatûla" Oprecht een culinair avontuur en gevecht om grootheid.

Het spel is aangevlogen vanuit een fantastisch spelontwerp met unieke spelonderdelen. Een belangrijk uitgangspunt: Een spel zonder dobbelstenen. Een spel met de perfecte mix van strategie, creativiteit en spanning.

We vertellen je naast het spelverloop ook graag wat meer over de totstandkoming van het spel, waarbij elke beslissing zorgvuldig is afgewogen en elementen uit het verleden en uit onverwachtte hoek tot inspiratie hebben geleid.

En voor de liefhebbers om er als eerste deelgenoot van te worden: Het spel is in de laatste fase van ontwikkeling.

Wees één van de eersten om de start van de campagne mee te maken. Onder de eerste aanmelders van onze lezers worden tevens gratis spellen verloot als de Kickstarter campagne succesvol is.Meld je gratis aan zodat je op tijd de hoogte wordt gehouden over de start van deze exclusieve Kickstarter spelontwikkeling - Spatûla.


Een uniek spel

Het spel ‘Spatûla’ heeft een aantal mooie elementen die goed samenkomen, wat het een uniek spel maakt. Het spel is eenvoudig te starten, makkelijk te leren, maar met ruim voldoende uitdaging en diepgang voor gevorderde spelers. Een aantal interessante uitgangspunten:

 • Het spelverloop is makkelijk op te pakken en uit te leggen. Je doet direct mee.
 • Je hebt in dit spel geen dobbelstenen nodig.
 • Het speelbord kan op verschillende manieren gelegd worden.
 • Je kan je tegenstanders voor de gek houden, dwarszitten en aanvallen.
 • Je kan voordeel halen uit goed opletten en gebruik van je geheugen.
 • Moeilijkheidsgraden zijn aan te passen.
 • Je hebt en houdt altijd kans om te winnen, het spel kan zomaar omslaan.
 • Goede timing kun je in jouw voordeel gebruiken.
 • Tijdens het spel komt meer informatie en kennis los, die je kunt gebruiken.
 • De tijd zal beginnen te dringen, er bouwt zich een bepaalde urgentie op.
 • Er zijn meerdere strategieën om te winnen, die je ook goed kunt combineren.
 • De prijs is een 'echte' prijs: Waardig opvolger en eigenaar van een restaurant! Je wint geen ‘saaie’ punten, hoogste score of een optelsom van allerlei dingetjes.

De uitstraling van het spel is dat van een Aziatisch dorpje waar zowel voedsel belangrijk is zoveel als kookkunst en eer voor het werk belangrijk zijn. Dat in combinatie met markten en behoefte aan eten onderweg op elk moment, maakt dat jij je werkelijk waant in een wonderlijke wereld met magische gouden spatels, traditionele manden en voedsel, eerlijk , gezond en goed voedsel!

spatula restaurant

 

Avontuur

Je start het spel in een oud maar idyllisch Aziatisch dorpje zijn de bewoners gewend aan heerlijk voedsel. Midden in het dorp staat dan ook Spatûla, een begrip bij iedereen. De trotse oude eigenaar van het kleine maar zeer populaire restaurant heeft echter geen opvolging, nog niet.

Jij bent één van de gegadigden en neemt deel aan de strijd en bent naar het dorp gekomen om te laten zien een waardig opvolger te kunnen zijn. Voor de winnaar ligt namelijk niet minder dan het eigendom van zijn zo geliefde restaurant Spatûla in het verschiet.

foodtruck spatula

Met geen tijd om te verliezen om het dorp te verkennen en te laten zien dat jij alles in huis hebt, zul je de juiste ingrediënten verzamelen, hongerige dorpsbewoners tegenkomen, het beste kookgerei vinden. En dat het liefst ook nog zo snel mogelijk.

Alleen dan kun je werkelijk een gooi doen naar het meesterschap wat de oude eigenaar van Spatûla verwacht. Ontcijferen van het perfecte gerecht en het winnen van jouw eigen restaurant!

…Maar je bent niet alleen. Concurrerende deelnemers zijn net voor jou het dorp binnengegaan en staan al klaar om te starten met dezelfde missie. Ze sturen bewoners op jouw pad en gaan een ouderwets voedselgevecht niet uit de weg als je ze tegenkomt. En dan is er ergens ook nog die werkelijke spatel, het belangrijkste voorwerp in het spel waar er maar één van is. Vernoemd ook naar het restaurant, omdat alleen hiermee je mag binnenkomen om je kookkunsten te laten zien en het geheime recept van de oude eigenaar te evenaren! Dus ga snel op zoek naar Spatûla!


Spelverloop Gouden Spatel

speelbord spatula

Het spel Spatûla is zorgvuldig ontworpen. Vertrekkend vanuit het thema van het betoverende Aziatische dorp en in de combinatie van het ontdekken van jouw culinaire dromen en wil om ervoor te vechten.

De makers en bedenkers van het spel hebben verschilllende elementen op een speelse wijze laten terugkomen in het spel. En zoals veel spellen vergelijkingen hebben met elkaar of achterliggende inspiratie, kun je bij Spatûla denken aan een combinatie van factoren, zoals de strijd en sluwheid van het oude Spy vs Spy computerspel, de film Kung Fu Hustle, maar dan met voedsel, het avontuur en de confrontatie met vijanden zoals in Final Fantasy.

De mechanismen zijn bewust zonder dobbelstenen en te veel geluksfactoren opgezet. In plaats daarvan is gekozen voor het verplaatsen van elementen om het spel te veranderen. Het elemant van gokken, inschatten en voor de gek houden is toegevoegd. En verschillende manieren, paden, om je doel te bereiken om te winnen. Niet in de minste plaats het element van timing!

Wil je eens wat nieuws ontdekken, mooi ontwerp, leuk sapnnend spelverloop, kijk dan eens naar het spel Spatûla.


Kickstarter campagne

Zoals aangegeven is het spel in ontwikkeling. Het team van experts heeft ervoor gekozen om dit te doen in de vorm van een Kickstarter campagne. De keuze hiervoor is tweeleding.

In de eerste plaats is feedback en speltesten een belangrijke fase. De huidige prototypen zijn al veelvuldig getest. Maar met een kickstarten community is er nog meer mogelijk in het betrekken van toekomstige spelers en het persoonlijker maken van de ontwikkeling.

In de tweede plaats is het belangrijk om regie te houden op de ontwikkeling. Er is een hele markt op gebied van spelontwerpen die aan te melden zijn bij bekende partners, echter is dat de laatste stap die gemaakt moet worden als je de authenticiteit van het spel wilt bewaken. De opzet van de ontwikkeling is ook om de juiste specialisten op het juiste moment te betrekken, zodat ieders expertise tot volledig recht komt.

Deze twee redenen maken dat de kickstarter wordt gebruikt en er procesmatig wordt gewerkt aan het spel. Dit betekent niet dat het heel lang hoeft te duren voordat het wordt uitgebracht. En ja, met natuurlijk first editions voor de Kickstarter deelnemers, maar daarna natuurlijk ook wereldwijd.

Nogmaals, wil je op de hoogte blijven van de Kickstarter capmpagne en kans maken op een gratis versie, meld je dan op tijd aan met het doorsturen van je mailadres Gratis aanmelden informatie Kickstarter - Spatûla.

gouden spatel


Gouden Spatel samengevat

Oog voor deail, goede spelmechanisme, bewezen spelconcpten en het juiste gevoel voor verhoudingen maakt "Spatûla" zo uniek, zelfs onweerstaanbaar.

Het spel daagt je uit met sluwheid, gevechten en ontcijferen, en is elke keer weer anders.

Ook het speelbord, het dorp, wat je op verschillende manieren kunt opbouwen, maakt het elke keer weer anders. De interactie en misschien wel tijdelijke samenwerking met andere spelers is uitdagend en altijd leuk. En het behouden van de kans op overwinning, ook al is de wanhoop nabij, is een belangrijk element van dit spel.

Spatûla

Het zou flauw zijn om vergelijkingen met andere spellen te maken, maar in de testfase is dat weldegelijk een vraag geweest aan spelers van de prototypen. En dat toen al woorden werden meegegeven als 'lekker vlot spel', 'blijft spannend', 'leuker dan Risk', 'beter dan Catan'...

Wij willen daar niet al te lang bij stilstaan. Het doel van Spatûla is om een onvergelijkbaar spel te ontwikkelen wat nog jaren plezier kan geven en zelfs kan worden uitgebreid in de toekomst.

Zoals met vele sporten en spellen die we behandelen op onze website, wensen we je ook (straks) veel plezeier met het spelen van Spatûla.
THEMA PAGINA'S

 


SPORT MENU

 

 

 


BLOG EN TWEETS

 • SPECIAAL uitgelicht


CONTACT

 

Sport en Spelen overzicht van belangrijke organisaties. Wilt u ook hier op de kaart komen te staan?

Neem contact op via het e-mail formulier voor meer informatie

Heeft u een concrete vraag of wenst u meer informatie over volleybal of heeft u een wens voor sponsoring of adverteren, neem dan gewoon direct vrijblijvend contact met ons op!

 

icon 3www.sport-en-spelen.nl

icon

All journeys have secret destinations of which the travelar is unaware.

 


SPORT PARTNERS