Poker regels

Spelregels, tips en weetjes over texas hold'em poker.

Voordat je verder, kijk dan snel hieronder voor een beperkte kans op het beste nieuwe family bordspel dat er is. Verras vrienden, familie, kinderen, vrouwen en mannen met dit fantastische spel wat op Kickstarter beperkt beschikbaar zal zijn wereldwijd!

Spatula - top bordspel nu te pre orderen

No Limit Hold'em poker regels

Voordat je alles gaat lezen over Poker, willen wij u graag wijzen op deze unieke kans om een spelontwerp te volgen en deel uit te maken van een kickstarter campagne. Het fantastische bordspel De gouden Spatel is momenteel in samenwerking met experts in ontwikkeling.

bordspel kickstarter

Wees één van de eersten om de start van de campagne mee te maken. Onder de aanmelders van onze trouwe lezers worden tevens gratis spellen verloot als de Kickstarter campagne succesvol is.Meld je gratis aan zodat je op tijd de hoogte wordt gehouden over de start van deze exclusieve Kickstarter spelontwikkeling - De Gouden Spatel.

En kijk voor meer infomatie over het spel De Gouden spatel, ook alvast op onze bijzondere pagina daarover: De Gouden Spatel

Nu verder over Poker

Poker is een intressant kaartspel wat in veel varianten wordt gespeeld. De meest populaire en meest gespeelde variant is (texas) hold-em poker. Zowel in deze variant als in andere pokervarianten wordt er verschil gemaakt in de limit speelwijze en de no-limit speelwijze. Andere bekende poker varianten zijn bijvoorbeeld 5 card draw, Omaha en Stud, maar er zijn er nog veel meer. Deze pagina geeft je wat basiskennis over poker, maar voor meer gedetaileerde informatie over poker, en over manieren om nog beter te worden dan gemiddeld moet je nadat je onze informatie hebt gelezen ook een een keer hier kijken voor uitgebreide poker regels, tips en tactieken.

Wij helpen je op deze pagina in ieder geval alvast op weg met een korte uitleg van de poker spelregels

En wil je goed Poker kunnen spelen, schaf dan een keer een setje van de beste pokerkaarten aan die er zijn:


Poker basis regels

Hieronder de basis regels van het pokerspel.

 • Het pokerspel wordt gespeeld met een spel van 52 kaarten per gespeelde hand.
 • Het inzetten gebeurt met chips / fiches die verschillende waardes hebben.
 • Aan een pokertafel zitten meerdere personen. Je kunt vanaf 2 personen spelen, en aan tafel wordt er meestal uitgegaan van maximaal 9 tot 10 personen.
 • Er is een dealerbutton, die aangeeft welke speler de kaarten moet delen. Het delen van kaarten wisselt per ronde en dan shuift de dealer button door. In casino's is er meestal een professionele dealer die de kaarten namens de spelers deelt (de dealerbutton gaat nog wel rond, want dat bepaald de speelvolgorde).
 • Direct na de dealerbutton (met de klok mee) zit de zogenaamde small blind (SB) en daarnaast de big blind (BB). Afhankelijk van de inzet waar mee wordt gespeeld zet de Big blind een vaste inzet op tafel, de Small blind zet de helft van de BB op tafel.
 • Voordat de kaarten worden verdeeld, moeten de inleg van de BB en SB worden ingezet. Als er sprake is van een Ante (inzet vooraf door alle spelers) dan moet elke speler dit aantal punten (chips) vooraf inzetten.

poker spelregels

Volgorde pokerhanden

Poker is een spel waarbij een veelvoud aan pokerhanden worden gespeeelt. Bij de hold'em variant ontvang je vooraf 2 kaarten in de hand (zogenaamde pocket kaarten) op tafel volgen in verschillende stappen 5 gedeelde kaarten. De regel is dat de speler met de hoogste combinatie de pokerhand wint en daarmee de chips die op tafel zijn ingezet. De volgorde, op sterkte, van de poker combinaties zijn als volgt:

 • Royal Flush
 • Straight Flush
 • Four of a kind
 • Full House
 • Flush
 • Straight
 • Three of a kind
 • Two pair
 • One pair
 • Highest card

Inzetten bij Hold'em Poker

Iedere speler krijgt van de dealer de deler 2 kaarten, dit worden de pocket kaarten genoemd. Deze kaarten zijn persoonlijk en hou je verborgen voor je medespelers.

Na het delen van de twee kaarten is de eerste speler na de big blind als eerste aan zet om te bepalen welke actie hij of zij wil ondernemen. De big blind en small blind fungeren hierin als een reeds ingezette prijs en een manier om te moeten beslissen of je mee wil spelen en in wil zetten in deze ronde. De mogelijkheden die daarvoor bestaan zijn de volgende:

 • Call - Hiermee geef je aan dat je mee wil gaan met de inzet op tafel op dat moment (in het begin is dit alleen de BB). Je moet nu het gelijk aantal inzet op tafel zetten.
 • Bet - Hiermee geef je aan te willen verhogen ten opzichte van de BB op tafel. Je zet nu meer in dan de Big Blind (gebruikelijk minimaal net zoveel meer als de BB zelf).
 • Raise - Een raise is een verhoging van de inzet op tafel, net als bij een bet. Het verschil is dat een raise een verhoging is na een eerdere bet in de ronde, en dat een bet de eerste verhoging is in de ronde.
 • Fold - Hiermee geef je aan dat je niet meer meedoet en niet inzet. Je kaarten leg je gesloten op tafel en geef je aan de dealer. Deze handeling wordt een muck genoemd.
 • Check - Een check is een passieve actie als het niet nodig is om in te zetten of te callen. Zeker in de ronden na de openingsronde met de blinds komt dit voor zolang er geen openingsbet wordt gedaan.

Degene in de Big Blind is als laatste aan de beurt en kan ook alsnog betten en raisen. Elke keer als iemand weer verhoogt moeten de spelers daarachter opnieuw aangeven of ze mee willen gaan of niet.


Pokerhand spelen

Zo als bij mogelijkheden voor het inzetten al aangegeven worden er bij Hold'em poker verschillende rondes gespeeld in een hand. Na de openingsronde met de blinds gaat het spel in de volgende volgorde verder:

 • Flop - Na de openingsinzeeten volgt de flop. Hierbij worden 3 kaarten door de dealer van de stapel open op tafel gelegd. Na deze flop volgt er een nieuwe inzetronde, ditmaal gestart vanaf de eerste speler die na de dealerbutton positie aan tafel zit.
 • Turn - De turn is de vierde kaart die wordt omgedraaid en naast de eerdere drie wordt gelegd. Ook hierna volgt weer een inzetronde.
 • River - De river is de vijfde en laatste kaart die wordt omgedraaid. Hierna volgt nog 1 laatste inzetronde, waarna het inzetten stopt.

Van de spelers die over zijn gebleven moet nu de speler die als laatste verhoogd heeft als eerste zijn kaarten laten zien. Hierna, met de klok mee, laten de andere spelers hun kaarten zien. Het is hierbij overigens absoluut niet verplicht om je kaarten te laten zien als je al verloren hebt van de hoogste combinatie die op dat moment is laten zien. Met name om niet te veel te laten zien hoe je de hand gespeeld hebt is het gebruikelijk om je hand niet te laten zien, en deze in te leveren bij de dealer (muck).

De speler met de sterkste combinatie van 5 kaarten, wint de hand en daarmee alle ingezette chips (fiches). Bij een gelijke stand wordt de prijs verdeeld.

De combinatie hoeft niet per se te bestaan uit alle twee je pocket kaarten. Het gaat om de hoogste combinatie van 5 kaarten die je kunt maken met de zeven kaarten die voor jou beschikbaar zijn. (2 van jezelf en de 5 gemeenschappelijke open kaarten op tafel).


Leren poker spelen

Als je poker echt goed wil leren spelen en de poker regels goed wil onthouden is het aan te raden om je nog wat verder te verdiepen in de strategie, berekening en benadering van poker. Er zit zo veel meer in poker dan op het oog lijkt. Niet alleen de spleregels, maar ook het bespelen van de tegenstander door slim inetten en 'bluffen' maakt het een uitermate intelligent spel.

Wij hopen je met deze basisregels in ieder geval op weg te hebben geholpen om poker eens uit te proberen of om weer even op te frissen hoe de regels van het pokerspel ook alweer in elkaar zaten.

Wil je je daarnaast echt verdiepen in onderwerpen als de beste starthanden, veelgemaakte fouten, tips voor gevorderden, en toernooipoker, kijk dan gewoon echt even op deze uitgebreide poker website.

En een leuke tip voor als je een eigen spel of toernooi wil spelen. Zorg voor een goede set met echte pokerfiches om mee te spelen:


SpeelgoedSpeelgoedTHEMA PAGINA'S

 


SPORT MENU

 

 

 


BLOG EN TWEETS

 • SpeelgoedSpeelgoed

 • SPECIAAL uitgelicht


CONTACT

 

Sport en Spelen overzicht van belangrijke organisaties. Wilt u ook hier op de kaart komen te staan?

Neem contact op via het e-mail formulier voor meer informatie

Heeft u een concrete vraag of wenst u meer informatie over poker, of heeft u een wens voor sponsoring of adverteren, neem dan gewoon direct vrijblijvend contact met ons op!

 

icon 3www.sport-en-spelen.nl

icon

Limit poker is a science, but no-limit is an art. In limit, you are shooting at a target. In no-limit, the target comes alive and shoots back at you.

 


SPORT PARTNERS